lauantai 21. syyskuuta 2013

Kouluttamassa Järvenpäässä 21.9.2013

Tuli pyyntö tulla kouluttamaan opettajia Järvenpäähän. Kyseessä on alueellinen VESO alueen ala-ja yläkoulun opettajille. Pienen keskustelun tuloksen aomakseni aiheekseni muotoutui

Sosiaalinen media koulun näkökulmasta (yläkoulun opettajat)

Samansisältöinen tilaisuus 2,5 vedetään aamu- ja iltapäivällä. Tätä blogausta kirjoittelen noiden tilaisuuksien välissä. Tässä esitykseni/yhteenvetoni aamupäivän tilaisuuden jälkeen:Aamupäivän AnswerGardenilla tehtyä ajatusten keräilyä


Sosiaalinen media koulussa?... at AnswerGarden.ch.

Ja aamupäivän TodaysMeet-keskustelu

Ja palaute aamun koulutuksesta, koetan parantaa heti juoksuani.

Plussia, miinuksia, toiveita - iltapäivää varten

 • taukoja välillä
 • Hyödyllinen ja mielenkiintoinen aamupäivä. Herätti ajatuksia, miten sitä on tippunut "ajan hengestä".
 • Hyödyllinen tietopaketti ihmiselle, kuka ei somesta juuri mitään tiedä. Vielä lisää käyttövinkkejä. :-)
 • hyviä ideoita, jotta voi kotona tutustua. Nyt olisi tarve kokeilla jotain enemmän. Olisi kiva, jos olisi ollut iltapäivä aikaa jatkaa tätä.
 • ideoista heti tekemään, eli luomaan ryhmä/tila esim Edmodoon
 • Enemmän konkreettisia ideoita MITÄ ja MITEN voi hyödyntää luokassa. IDEOITA!?
 • Sitä käytännön kokeilua. Lisää sellaisia palveluita, missä ei tarvitsisi muuttaa vapaa-aikaansa työntekoon, haluan pitää vapaa-aikani. Olisi voinut suunnnitella jonkun oman tunnin esim. käyttäen tätä palvelua. Vaikka toki ideoita tuli jo muutenkin, mutta ei välttämättä kaikille tullut.
 • Esimerkki malleja
 • Koulutuksen/osaamisen puute nostaa monella opettajalla ihokarvat pystyyn. Innostusta uuden opetteluun olisi, mikäli saisi tarvittavaa koulutusta ohjelmien käytöstä. 
 • Hyvä, että demottiin lyhyesti joitakin työkaluja. Demoja olisi voinut olla enemmänkin. Koko päivän koulutus olisi ollut hyvä: ekalla puoliskolla esittelyä yleisempää, toisella puoliskolla jonkinlainen kokeilu jollakin työkalulla. Yksi tauko olisi paikallaan ;). Yleisfiilis: hyödyllinen infopaketti ja ajatustenherättäjä digituristille. 
 • Jos iltapäivän porukan kanssa jäisi aikaa tehdä esim. tähän socrativeen oma tunnus ja ehtisi miettiä jotain monimutkaisempaa kyselyä, niin se olisi mielestäni hyvä.
 • Mielenkiintoista - heräsi monta ajatusta omaan opetukseen. Kiitos!
 • Olisi voinut esitellä enemmän edmodon ja eliademyn käyttöä. Vaikuttivat mielenkiintoisilta sivuita. Loppupuolisko 'saaranauksesta' mielenkiintoista ja antoi konkreettista tietoa ja pientä intoa kokeilla somen käyttöä omillakin tunneilla.
Täytyy vähentää sitä alun yleistä saarnaa siis ja keskittyä enemmän konkretiaan. Katsotaan, miten iltapäivällä käy! :)

Ja tapahtui lounaan jälkeen:


15:08 No niin.... enhän mä sitten tällä toisella kerralla ehtinyt sitä palautetta kysyä. Sen sijaan edes hitusen enemmän ehdittiin harjoitella, ainakin Socrative-tunnukset ja kyselyjä tehtiin.

Iltapäivän TodaysMeet on tässä.

Laittakaa kakkosryhmän osallistujat palautetta vaikka sinnen Todaysmeet-keskusteluun, niin pomimin sen sieltä :)

2 kommenttia:

 1. Hyvä pikareflektio! Rakennan juuri toiminnallista somejohdatusta oppilaitosjohdon ihmisille. Tästä sain evästä. Itse tekeminen on hirmuisen tärkeää. Jos ei ole kokemusta, ei sivusta seuraten oikein oivalla, että miten some tavallaan sulautuu ihmisen ajatteluun, muistiin, inhimilliseen vuorovaikutukseen ja kollaboraatioon. Syntyy siltoja aivojen välille. Ulkoa se näyttää ihokarvojanostattavalta säntäilyltä ja pomppimisena paikasta toiseen viidakossa, jossa ei ole oikein juonta. Siksi nuo esimerkit ja konkretiakin on niin vaikeaa. Esittele esimerkki saunan vaikutuksesta Suomen yhteiskuntaelämään ja talouspolitiikkaan. Voit näyttää saunan, vaikka Tamminiemen saunan. Voit näyttää valokuvia sieltä. Valokuvissa voi näkyä Kekkonen ja kaverit. Mutta mitä sitten?

  VastaaPoista
 2. Kiinnostusta ja uteliaisuutta olet onnistunut herättämään ja se on ehkäpä yhden päivän koulutuksen tärkein tehtävä.

  VastaaPoista